Om Komab.

Vi kan industri, på riktigt.

Lång erfarenhet och starkt kunnande

Vi har lång erfarenhet av produktion, projekt och produkter för tunga industrier som gruvor, stål- och sågverk. Vi vet hur dessa branscher funkar och kan därför agera både flexibelt och pålitligt, en konsult med verklig förankring i kundens verksamhet.

Two men with yellow vests and blue helmets in factory looking at tablet

Vår affärsidé

Komab Industriteknik AB skall vara den kompletta teknikkonsulten med egna eller samarbetande resurser i alla skeden från idé till leverens. Vi arbetar lokalt i Västerbotten, men även nationellt och internationellt.

Historik

Dagens Komab Industriteknik har sitt ursprung i två anrika teknikkonsultbolag; Landsomspännande Knight samt Sorbkoncernens Skellefteåbaserade Komab AB. Det senare hade även ett tillverkande syskonbolag vid namn NorrMekanik AB.

Företaget har målmedvetet byggt upp spetskompetens inom allt från konstruktion, produktutveckling och produktionsteknik till CAD/PDM, programmering och service/eftermarknad för industrisektorn. Som ett led i denna utveckling förvärvades Renholmens produktprogram för materialhantering inom stål- bil- och mekanisk industri 2001 samt Stenlunds Maskiner & Trading med anläggningar till träindustrin 2009. Komab bistår fortfarande med service, reservdelar och vidareutveckling av dessa produkter och anläggningar.

Vid sidan av Komabs mekanikkonsulting startade 2006 företaget Selcon Elteknik AB och 2013 köpte Jama Mining Machines (genom sin huvudägare Högkammen AB) 100 % av aktierna i Komab och 51% av aktierna i Selcon. Ett år senare fusionerades de två bolagen under namnet Komab Industriteknik AB. Anders Edström gick också in som VD i bolaget.

Kontakta ossBeställ vårt nyhetsbrev
Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.