Medarbetarintervju Ronnie Stenlund

Teamleader Ronnie Stenlund

Tycker om sitt omväxlande arbete och gillar att utveckla, förbättra och förfina konstruktioner.

Namn: Ronnie Stenlund
Ålder: 47
Bor: Klutmark
Fritidsintressen: Motorfordon av alla slag
Gör på Komab: Teamleader inom mekanik
Började på Komab: 2000

Berätta vad ditt arbete innebär!
– Mitt arbete är både omväxlande och roligt. Halva delen av tjänsten arbetar jag med administrativa uppgifter, det kan vara allt ifrån resursplanering för våra konsulter till att skriva offerter och ta in nya kunduppdrag. Den andra halvan av tjänsten är jag konsult inom mekanik och konstruktion.

Vad gör du just nu?
– Just nu arbetar jag i ett projekt för Jama och deras produkt Wheelcarrier. Den används i verkstäder inom gruvindustrin när man ska byta ut och montera större komponenter som hjul, slutväxlar och fjäderben till gruvtruckar. Den här veckan börjar jag även ett uppdrag som resurskonsult åt Ursviken Technology AB som tillverkar kantpressar.

Berätta om din bakgrund, vad gjorde du innan Komab?
– Jag är utbildad maskiningenjör och var en av de första studenterna som gick den treåriga maskiningenjörsutbildningen här i Skellefteå. Direkt efter utbildningen började jag på Renholmen och arbetade där i 1,5 år med att konstruera sågverksutrustning. År 2000 började jag här och har stannat kvar sen dess!

Hur kommer det sig att det blev Komab?
– Oj, det var så länge sen så jag minns knappt hur det var… Jag blev kontaktad av företaget Knight Industriteknik som senare blev en del av Komab. De hade kontor i Luleå och Örnsköldsvik och skulle starta här i Skellefteå. Det kändes intressant så jag bestämde mig för att ta steget från Renholmen. Här har jag trivts bra och inte känt något behov av att byta!
– Konsultrollen passar mig fint. Jag får arbeta inom flera olika branscher och samlar ständigt nya erfarenheter. Jag gillar när jobbet är varierande och det kommer nya utmaningar.

Vad brinner du för i ditt jobb och vilken målsättning har du i de projekt du arbetar?
– Jag är mycket teknikintresserad och brinner för att utveckla, förbättra och förfina konstruktioner och lösa de problem som kunderna har. Jag vill på ett rationellt sätt göra lösningen så bra som möjligt för kunden och att resultatet blir bättre än de tänkte sig innan.

När du går hem från arbetsdagen och känner dig extra nöjd, vad har hänt en sådan dag?
– Många gånger är det mycket som händer samtidigt. Det kan vara reservdelar som ska tas fram åt en kund samtidigt som nya projekt är på gång och att jag behöver planera konsulternas schema. När de dagarna uppstår och jag ändå kan hålla jämna steg i arbetet eller ligga snäppet före, då känner jag mig extra nöjd!

Hur är det att jobba här och hur är Komab som arbetsgivare?
– Jag upplever att det finns en stor frihet att lägga upp arbetet. Dessutom är vi ett lagom stort gäng så vi kan ha raka puckar mellan oss, det är inga långbänkar. Har man en fundering eller fråga så får man ett svar eller beslut ganska omgående. Det hoppas jag även att kunderna upplever, att vi är en effektiv organisation som ger snabba och raka besked.

Vilka är de främsta fördelarna att vara kund hos Komab?
– Det är att vi har en bra mix av personer som haft uppdrag i många olika branscher och tack vare det samlat på sig olika erfarenheter. Det gör att vi kan sätta rätt person på jobbet i ett projekt. Erfarenheterna och kunskaperna hos våra konsulter gör även att vi snabbt kan bolla frågor mellan varandra och få nya infallsvinklar och lösningar på problem.

Vad vill du att man som kund ska känna i relationen med er?
– Jag vill att våra kunder upplever att vi är kunniga, seriösa och anpassningsbara för att tillmötesgå deras behov och hjälpa dem. Vi brukar kunna sy ihop det mesta. Jag hoppas även att kunderna känner att vi levererar bra slutresultat. Det ska löna sig att höra av sig till oss på Komab!

Kontakta ossBeställ vårt nyhetsbrev
Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.