Pontus Granberg ny VD för Komab i Skellefteå

PRESSRELEASE: 220302

Den 14 mars tillträder Pontus Granberg rollen som VD för teknikkonsultföretaget Komab i Skellefteå. Han efterträder Anders Edström som går i pension.

Pontus Granberg, VD för Komab

Pontus kommer senast från Energiservice Skellefteå AB där han varit avdelningschef för affärsområdet Vindkraft. Han har även erfarenhet från ledande befattningar inom både Alimak och Outotec.

– Det känns både inspirerande och glädjande att få förtroendet att leda Komab. Jag är väl förtrogen med bolaget sedan tidigare då jag samarbetat med Komab som kund och vet att det är ett välskött bolag med ett starkt varumärke som under åren har byggts upp av ett gott entreprenörskap, säger Pontus Granberg.

Komab är ett renodlat konsultföretag inom teknik, mekanik, el och automation med kunder inom gruv-, trä-, stål- och tillverkningsindustrin. Bolaget har haft en god utveckling med flera framgångsrika år och omsätter idag cirka 16 miljoner kronor och har 10 medarbetare.

Ser nya affärsmöjligheter i norra Sverige
Siktet är tydligt med fortsatt tillväxt, rekrytering och ökat utåtriktat arbete.

– Som alla känner till har vi en industriell omställning inte bara i Skellefteå utan i hela norra Sverige. Det innebär att det kommer att finnas stora möjligheter för oss som teknikkonsulter. Min ambition är att vi ska vara anpassningsbara genom att bevara långsiktigheten hos våra befintliga kunder men även möta framtiden och se de affärsmöjligheter som skapas inom nya områden. Vi ska också fortsatt vara aktiva för att attrahera duktiga och kreativa människor till oss som vill följa med på den här resan, berättar Pontus.

– Hela regionen är i en spännande utveckling just nu och Komab som teknikföretag vill vara med och bidra i det som sker. Vi har genom åren byggt upp en stark position på marknaden med stabila och goda kundrelationer och hög specialistkompetens hos våra konsulter. Pontus Granberg är kunnig, erfaren och passar som person in i företaget på ett mycket bra sätt. Därför känns det tryggt att han tar vid och leder utvecklingen för framtidens Komab, säger Anders Edström.

Familj, motion och flygning
Pontus Granberg är 46 år, gift och har en dotter. Familjen bor i Skellefteå och fritiden ägnas åt friluftsliv och motion som alpin skidåkning, vandring och cykling. Pontus har även ett intresse för flygning och innehar flygcertifikat.

För mer information, kontakta:
Pontus Granberg, VD Komab: 070-526 72 70, pontus.granberg@komab.nu
Anders Edström: 070-548 79 03, anders.edstrom@komab.nu

Om Komab
Komab är ett teknikkonsultföretag med målet att hjälpa våra kunder från idé till leverans, oavsett om det gäller mindre punktinsatser eller helhetsåtaganden. Vi har lång erfarenhet av mekanik, el/automation och anläggningar till bland annat gruv-, trä- och stålindustrin. Vi vet hur dessa branscher fungerar och vilka krav som ställs på teknik och maskiner, vilket gör att vi både kan leda projektet och leverera tekniken.

Kontakta ossBeställ vårt nyhetsbrev
Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.