Pontus Granberg är ny VD för Komab

Den 14 mars tillträdde Pontus Granberg rollen som VD för Komab efter Anders Edström som går i pension i slutet av maj.

Pontus Granberg, VD för Komab

– Det känns både inspirerande och glädjande att få förtroendet att leda Komab. Jag är väl förtrogen med bolaget sedan tidigare då jag samarbetat med Komab som kund och vet att det är ett välskött bolag med ett starkt varumärke som under åren har byggts upp av ett gott entreprenörskap, säger Pontus.

Pontus kommer senast från Energiservice Skellefteå AB där han varit avdelningschef för affärsområdet Vindkraft. Han har även erfarenhet från ledande befattningar inom både Alimak och Outotec.

Ser nya affärsmöjligheter
Komab är ett renodlat konsultföretag inom teknik, mekanik, el och automation med kunder inom gruv-, trä-, stål- och tillverkningsindustrin. Bolaget har haft en god utveckling med flera framgångsrika år och omsätter idag cirka 16 miljoner kronor och har 10 medarbetare.

Pontus sikte är tydligt med fortsatt tillväxt, rekrytering och ett ökat utåtriktat arbete.

– Som alla känner till har vi en industriell omställning inte bara i Skellefteå utan i hela norra Sverige. Det innebär att det kommer att finnas stora möjligheter för oss som teknikkonsulter. Min ambition är att vi ska vara anpassningsbara genom att bevara långsiktigheten hos våra befintliga kunder men även möta framtiden och se de affärsmöjligheter som skapas inom nya områden, berättar Pontus och tillägger:

– Vi ska också fortsätta vara aktiva för att attrahera duktiga och kreativa människor som vill följa med oss på den här resan. Under våren inleder vi därför rekryteringen av ytterligare tre konsulter till oss.

Familj, motion och flygning
Pontus är 46 år, gift och har en dotter. Familjen bor på Brännan i Skellefteå och fritiden ägnas åt friluftsliv och motion som alpin skidåkning, vandring och cykling. Han har även ett intresse för flygning, innehar flygcertifikat och är ute efter att köpa ett eget plan!

Så här når du Pontus:
Pontus Granberg, VD Komab: 070-526 72 70, pontus.granberg@komab.nu

Kontakta ossBeställ vårt nyhetsbrev
Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.