Medarbetarintervju Marcus Edgren

Automationsingenjör Marcus Edgren

”Jag har alltid lockats av problemlösning, felsökning och utveckling.”

Namn: Marcus Edgren
Ålder: 29 år.
Bor: Bureå.
Fritidsintressen: Familjen och när tid finns, flugfiske.
Familj: Sambo och en son på snart 2 år.
Roll: Automationsingenjör.
Började på Komab: Den 14 mars.

Hur känns det att börja på Komab?
– Det känns jättebra och det är en intressant utmaning. Jag har arbetat som elektriker i flera år och alltid tagit del av andras ritningar och program. Nu är det jag som får ta fram underlagen och skapa lösningarna åt andra i stället.

Varför blev det Komab?
– Jag är bekant med Jonas Renström som arbetar här och fick höra mycket av honom som tilltalade mig, till exempel bredden och variationen på uppdragen. Här kan man få jobba med allt från komplett sågverksutrustning till mindre maskiner. Dessutom fick jag uppfattningen att det är ett bra gäng som jobbar här.

Du byter inriktning i ditt arbetsliv, hur är det?
– Det känns spännande. Jag har alltid lockats av problemlösning, felsökning och utveckling. Att få jobba med det varje dag tillsammans med kunder och kollegor ser jag verkligen fram emot, även om jag självklart har mycket att lära.

Vad betyder din tidigare erfarenhet?
– En hel del hoppas jag. Jag tror att jag har en rätt bra grund i branschen eftersom jag som elektriker jobbade med uppdrag inom industrin. Jag har både mött personer och sett maskiner och produkter som Komab arbetar med. Jag tror också att det är en stor fördel med min bakgrund som elektriker, att jag har praktisk kunskap, det ger stor förståelse för helheten. Jag är ny i min roll på Komab men tänker att min erfarenhet är betydelsefull.

Vad brinner du för i jobbet?
– Jag tycker det är kul att hitta lösningar eller trimma in något så det blir bättre än det var innan. Om jag märker att kunden blir nöjd eller säger att det jag gjort är riktigt bra, då sträcker jag på mig lite extra. Att vara noggrann och känna stolthet över utfört jobb är något som jag lärde mig redan i skolan och det har jag tagit med mig.

Vad kännetecknar Komab tycker du?
– Av de jag hittills träffat som jobbar här så är jag övertygad om att man som kund till Komab får bra slutprodukter. Alla är noggranna, seriösa och det är inget som lämnas åt slumpen. Ingen lämnar några lösa trådar utan man gör klart sina saker. Sådan vill jag vara och det känns skönt att de andra är likadana!

Kontakta ossBeställ vårt nyhetsbrev
Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.