Medarbetarintervju Lukas Bellgran

Mekanikkonstruktör Lukas Bellgran

Namn: Lukas Bellgran
Ålder: 23 år
Bor: I Skellefteå
Fritidsintressen: Tränar på gym, gillar friluftsliv. Fjällvandrar gärna.
Familj: Singel
Roll: Mekanikkonstruktör
Började hos Komab: Oktober

Lukas Bellgran - Komab

Varför blev du konstruktör?
– Jag har alltid gillat mekaniska saker och särskilt att meka med bilar. Direkt efter gymnasiet arbetade jag ett år som montör på Fumex och då började jag observera och reflektera över hur konstruktörerna tänkte för att produkterna ska vara så funktionella och välfungerande som möjligt, men samtidigt enkla att montera. Under maskiningenjörsutbildningen på Umeå Universitet blev jag ännu mer intresserad ju mer vi lärde oss, till exempel om tillverkningstekniker och hur saker är uppbyggda.

Hur var det att få jobb direkt efter utbildningen?
– Det var spännande men eftersom det är så mycket som händer i Skellefteå är arbetsmarknaden bra. Jag sökte tre jobb och fick alla. Jag valde Komab för att jag fick ett bra intryck av Komab som företag. Här har jag även möjligheten att på sikt få jobba med automation, vilket jag blev mycket intresserad av under utbildningen.

Varför är automation intressant?
– Automation upptäckte jag när jag studerade. Jag gick en kurs inom automation och gjorde även mitt examensarbete inom området. Jag tycker det är intressant att utveckla program som styr en maskin att i verkligheten göra olika saker enligt en bestämd process.

Hur var din första tid på jobbet?
– Den var bra och det gick snabbt att komma i gång. Efter introduktion och ha gått parallellt med en kollega så var jag ute på uppdrag hos kund redan efter några veckor.

Vad gör du just nu?
– Jag jobbar i ett projekt där vi utvecklar en hiss. Vi är flera konstruktörer med i projektet, både konsulter och kundens egna medarbetare. I projektet har vi olika delområden som vi tilldelats. Jag är nöjd med min uppgift som är lagom utmanande och jag lär mig nya saker hela tiden.

Hur är det att jobba hos Komab?
– Det är bra! Jag trivs bra med både kollegorna och att vara ute hos kund. Alla på vårt kontor och hos kunden är enkla att ha att göra med. Man har förståelse för att jag har begränsad erfarenhet och inte kan göra allt ännu. Alla är villiga att hjälpa till och stötta om det behövs.

När känner du dig extra nöjd efter en arbetsdag?
– Jag mår allra bäst när jag tydligt känner att jag har presterat något, till exempel löst ett problem eller gjort färdigt något. Om jag kommer hem en dag då det mesta kärvat vill jag helst att kvällen ska komma så snabbt som möjligt så jag kan gå till jobbet nästa dag igen för att utreda och lösa problemen för att komma vidare!

Vad kännetecknar Komab som leverantör?
– Att vi har kompetenta och kunniga medarbetare. Folket som jobbar här är duktiga och lätta att arbeta med.

Kontakta ossBeställ vårt nyhetsbrev
Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.