Medarbetarintervju Jonas Renström

Automationsingenjör Jonas Renström

”Jag vill att det jag gör ska vara väl genomtänkt och fungera så bra att kunden står och ler när anläggningen är igång!”

Namn: Jonas Renström
Ålder: 30
Bor: Malå
Fritidsintressen: Cykla mountainbike, umgås med familjen och att göra olika aktiviteter tillsammans med dem.
Gör på Komab: Automationsingenjör
Började på Komab: Februari 2021

Berätta vad ditt arbete som automationsingenjör innebär!
– Jag konstruerar elsystem och programmerar maskinstyrningar. Det kan vara i våra egna projekt men också vara i en kunds projekt där de behöver resurser. Jag arbetar även med support i form av felsökning och förbättring av befintliga anläggningar. Det kan jag göra både på plats hos kunden eller på distans.

Vad gör du just nu?
– Jag uppdaterar elsystemet på en äldre maskin. Vi tar bort den gamla relästyrningen, ersätter med PLC, HMI, moderna servomotorer och frekvensomriktare.

Vad gjorde du innan du kom till Komab?
– Innan jag började här jobbade jag cirka ett år som automationskonstruktör på Boliden Electro. Innan dess arbetade jag som industrielektriker i 9,5 år på Setras sågverk i Malå.

Varför blev du automationsingenjör, vad är det bästa med det yrket?
– Jag gillar att det är utmaningar varje dag. Det är spännande och roligt att hela tiden lära sig nya saker.

Du har inte varit på Komab så länge, hur var det att börja här?
– Det var mycket bra och jag blev väldigt väl emottagen. Alla som jobbar här är trevliga och hjälpsamma.

Hur kommer det sig att det blev Komab?
– Jag blev först inhyrd för att hjälpa till med att slutföra ett projekt. När jag sedan var klar och avrapporterade arbetet hade Komab en tjänst ute och det var väldigt lockande att söka det. Och nu är jag här!

Vad brinner du för i ditt jobb och vilken målsättning har du i de projekt du arbetar?
– Jag vill att det jag gör ska vara väl genomtänkt och fungera så bra att kunden står och ler när anläggningen är igång!

När du går hem från arbetsdagen och känner dig extra nöjd, vad har hänt en sådan dag?
– Det kan vara att jag knäckt en tankenöt. En bra dag är också när jag till exempel varit hos en kund och trimmat en befintlig anläggning och resultatet blev så bra att kunden är jättenöjd och undrar när jag kan komma nästa gång.

Hur är det att jobba här och hur är Komab som arbetsgivare?
– Det är mycket bra att jobba här. Jag har stor frihet under ansvar. Stämningen är god hos kollegorna och jag stormtrivs. Vi har också gemensamma aktiviteter där vi fortsätter lära känna varandra utanför kontoret – vilket jag uppskattar väldigt mycket.

Vilka är de främsta fördelarna att vara kund hos Komab?
– Vi är inte ett för stort företag, vi har korta beslutsvägar och ett öppet samarbetsklimat. Vi har också en stor bredd på kompetensen inom företaget vilket gör att vi kan enkelt bolla frågor mellan varandra för att lösa problem och komma fram till bra lösningar på olika konstruktioner och funktioner.

Vad vill du att man som kund ska känna i relationen med er?
– Att vi är seriösa och lyhörda och uppfyller kundens behov och förväntningar.
Jag vill att varje kund ska känna att det lönar sig att anlita oss.

Kontakta ossBeställ vårt nyhetsbrev
Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.