Medarbetarintervju Elias Wennersten

Mekanikkonstruktör Elias Wennersten

”Jag tycker om att vara produktiv och gillar när det händer saker och man kommer framåt i ett projekt”

Namn: Elias Wennersten
Ålder: 29 år
Bor: Medle
Fritidsintressen: Träning, familj och vänner, bygg- och renoveringsprojekt samt bil och skoter.
Familj: Sambon Mikaela och två barn, Adina och Ilse
Roll: Mekanikkonstruktör
Började på Komab: Februari 2018 och september 2022

Berätta om din bakgrund!
– Jag utbildade mig till produktionstekniker vid Campus i Skellefteå men kom in på konstruktörsbanan redan under gymnasiet tack vare sommarjobb och deltidsjobb. Jag har sedan dess alltid hållit på med konstruktion på ett eller annat sätt
– Jag anställdes av Komab första gången redan februari 2018 men gjorde sedan en kort avstickare till Umia Innovation. Tidigare i år fick jag frågan om jag var sugen på att komma tillbaka igen och efter några samtal så kändes det helt rätt att återvända!

Vad är det bästa med att vara mekanikkonstruktör?
– Att jobbet är så varierande och att jag får vara med och designa lösningar, funktioner och produkter som ska uppfylla kundbehov. Det kan vara allt från en plåtlåda till avancerad utrustning. Kunden kommer med sina önskemål och vi jobbar tillsammans fram det som ska fungera.

Vilka egenskaper behövs i ditt arbete?
– Det är bra att vara påhittig, en problemlösare och inte dra sig för att jobba eller att vara rädd för att göra omtag. En konstruktion är något levande från början till slut, med ständiga ändringar och förbättringar

Vad är tjusningen med att vara konstruktör?
– Jag tycker att det är kul att skapa saker och att få se mina egna eller andras idéer bli till verklighet. Det är alltid roligt att se saker ta form, till exempel när någon startar en maskin för första gången eller att se det man gjort användas i sitt riktiga sammanhang. Det är en tillfredsställelse!

När känner du dig särskilt nöjd i ditt jobb?
– Jag tycker om att vara produktiv och gillar när det händer saker och man kommer framåt i ett projekt. En bra dag på jobbet är en blandning av att jag har kunnat beta av olika punkter och fått saker att fungera. Oavsett är det en skön känsla när allt går framåt.

Vad är det bästa med att jobba hos Komab?
– Det är att vi är ett härligt gäng, vi har högt i tak och en god stämning. Även om man som jag sitter mycket ute hos kund så upplever jag att gruppen är sammansvetsad. Vi hjälper varandra och det finns en småföretagskänsla inom Komab. Gillar man att jobba med mekanik och konstruktion är Komab perfekt. Vi har roliga uppdrag och flera kunder som gör att jobbet blir variationsrikt.

Vad vill du att kunderna ska känna i relationen med Komab?
– Det är att här finns det mycket kompetens, Komab är ett väletablerat bolag som har varit med länge och levererat. Hos oss finns gott om återkommande kunder och det talar för att Komab gör ett bra jobb. Vi har mycket erfarenhet och tänker långsiktigt. Inget lämnas åt slumpen utan vi tar ansvar. Att de ska känna att vi är en komplett teknikpartner som erbjuder konstruktion, både inom mekanik och el, produktutveckling, produktionsteknik, projektledning och eftermarknad.

Kontakta ossBeställ vårt nyhetsbrev
Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.