Emma Olofsson gör exjobbet hos Komab

I augusti hälsar vi Emma Olofsson välkommen till Komab. Hon kommer att göra sitt examensarbete hos oss. Emma är 38 år, bor i Skellefteå och är snart färdig maskiningenjör. Läs mer om henne här!

Berätta om din bakgrund?
– Jag är utbildad personalvetare men har de senaste 10 åren arbetat inom Skatteverket i Umeå och Skellefteå, främst med konkurser och arbetsgivaravgifter. De senaste tre åren har jag studerat till högskoleingenjör med inriktning maskinteknik via Luleå Tekniska Universitet, en utbildning med bas här i Skellefteå.

Varför bytte du bana?
– Jag kände att jag var sugen på att göra något annat. Studier var ett bra val för mig och jag valde maskinteknik, vilket är en bred och gångbar utbildning, särskilt i en stad som Skellefteå och allt som händer här.

Vad är det som dragit dig till det tekniska området?
– Det är inte helt nytt då jag tidigare även jobbat hos Volvo Lastvagnar i Umeå. Utbildningen kan tyckas långt ifrån att vara personalvetare men ämnet består av så mycket mer än teknik. Det handlar om organisation, behov och att det som skapas ska användas av människor och att det ska gå att underhålla. Sen gillar jag möjligheten att få lära mig något nytt.

Hur känns det att komma till Komab och göra ditt exjobb?
– Både roligt och utmanande. Exjobbet är ett bra tillfälle att få prova på konstruktörsrollen i verkligheten och ett tillfälle att få testa det jag lärt mig hittills och att lära mig ännu mer.

Vilket är ämnet för exjobbet?
– Jag ska arbeta med utvecklingen av ett modulärt bomsystem för Jamas gruvmaskiner så att det ska bli anpassningsbart för flera ändamål.

Vilka är dina förväntningar?
– Jag ser fram emot att få starta och driva ett projekt och tillsammans med kollegorna på Komab och kunden hitta lösningar som gör systemet bättre. Sen hoppas jag att få roligt på jobbet och lära känna nya människor!

När börjar du?
– Jag börjar i slutet av augusti, strax efter att semesterperioden är över. Projektarbetet är 10 veckor och motsvarar 15 högskolepoäng så tanken är att jag är färdig med det i månadsskiftet oktober/november. Sedan är min ambition att ta examen och vara färdig maskiningenjör vid årsskiftet.

Kort om Emma:

Ålder: 38 år
Bor: Skellefteå med min familj, man och två barn.
Roll: Gör exjobbet på Komab hösten 2022.

Kontakta ossBeställ vårt nyhetsbrev
Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.