Några ord från VD Anders Edström

Ett rekordår för Komab!

Trots Corona-pandemin gjorde Komab 2020 ett av företagets bästa resultat någonsin.
– Vi är tacksamma och gläds med våra kunder för det är tack vare deras satsningar och uppdrag tillsammans med våra konsulters kompetens som gjort att vi lyckats, berättar VD Anders Edström.

Den största delen av Komabs omsättning har under året bestått av konsultverksamhet följt av flera egna projekt.
– Vi har till exempel arbetat med en produktionsutrustning till Trelleborg samt en del rena automationsprojekt, säger Anders.

Positivt läge fortsättningsvis
Det ser även lovande ut inför 2021.
– Beläggningen är mycket god och vi ser med tillförsikt framåt. Vi arbetar med flera intressanta projekt och det finns ett flertal stora svenska industrikunder som är intresserade av samarbete med oss vilket vi är stolta över. För att stärka oss ännu mer har vi rekryterat en ytterligare en automationsingenjör så vi står beredda för fler uppdrag, betonar Anders.

Kan industri på riktigt
Komab är ett komplett teknikkonsultföretag med lång erfarenhet tack vare både egna konsulter och samarbetspartners. Projekten kan hanteras med trygghet, driv och kompetens i alla skeden från idé till leverans.

– Vi arbetar lokalt här i Västerbotten men även nationellt och internationellt. Vi har lång erfarenhet av projekt och produkter för industrier som gruvor, stål- och sågverk. Tack vare det kan vi branschernas behov och förutsättningar och kan agera både flexibelt och pålitligt, berättar Anders.

Faktaruta:

Visste du att…
…Komab har tillsammans med Jama utvecklat produkten Wheelcarrier som används i flera verkstäder inom gruvindustrin världen över. Den underlättar till exempel byte av hjul och andra komponenter på gruvtruckar och andra stora fordon.

…Komab har varit med i utvecklingen av världens första batteridrivna skrotare, Jama SBU 8000E tillsammans med Jama, Epiroc och Northvolt.

…Komab har levererat hanteringsutrustning för buntning av rundstång till Ovako i Hällefors. Uppdraget innefattade lösning, design och konstruktion samt projektledning inklusive inköp.

…Komab hjälpte Ursviken Technology AB när de skulle leverera in- och utmatning till riktpress till Uddeholm Tooling i Hagfors. Ett jobb som sedan gett fler uppdrag.

…Komab i samarbete med Tervento skapade den nya högteknologiska lackeringsanläggningen åt tiltrotatortillverkaren Rototilt. Vi ansvarade bland annat för styrsystem och programmering.

Kontakta ossBeställ vårt nyhetsbrev
Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.